Снимка: архив, Булфото
fallback

Около 2 хиляди са децата с диабет в България, съобщи пред БНР Елисавета Котова, председател на Асоциацията на децата с диабет. Възрастовата граница на заболелите пада все повече, като най-малкото е 8-месечно бебе.

Най-тревожното е, че освен диабет тип едно, се наблюдава и тип две при деца - което не е добре, защото тип две, всички ние знаем, че това е диабет, който се отключва в напреднала възраст, над 40 години, а тук говорим за деца и причината е застоял живот, наднормено тегло, затлъстяване - това води до отключване на тип две диабет.

"Знаем в момента какво се случва с нашите деца, колко много деца има с наднормено тегло и те са рискови да отключат диабет тип две", коментира още Котова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

8

Анонимен

преди 6 години

Дори на наша територия да организират производстви или да продадат технологията за производство, пак използват източноевропейския стандарт... За да не стават грешки и продукта да не може да се върне обратно на техния пазар.

7

Анонимен

преди 6 години

Мога да ви дам елементарен пример с прах за пране, купен в Берлин и същия, купен в някой супермаркет в България. Еднаква опаковка, но като се започне от текстураа, мине се през съдържанието и се завърши са аромата, всичко е различно. И после си казваш: "абе уж качествен немски прах за пране ползвам, а тялото ме сърби от тези дрехи"... И след години имаш рак на кожата... Или на нещо друго... Германия. Със стандарти за източна европа... С всичките им стоки е така...

6

Анонимен

преди 6 години

Няма смисъл да ти обясняват с какво е полезен зеленчука. Когато те хранят с него достатъчно дълго и от малък започваш да приемаш вкуса му за приятен. За съжаление, зеленчука няма лъскавата пластмасова упаковка на германския продукт, с качество и стандарти като за източноевропейския пазар. И децата се лъжат от лъскавото. И започват да го искат. И се разболяват. Ако не веднага, то след години. Метаболитни, нервни и всякакви други разстройства. И рак заради канцерогеннните съсравки в тях...

fallback