Снимка: архив, Reuters
fallback

Земетресение с магнитуд 4 по Рихтер е регистрирано тази сутрин на територията на България, съобщиха от Националният институт по геофизика, геодезия и география.

Според Европейския сеизмоологичен център магнитудът на труса е бил 3,9.

Трусът е регистриран на 30 километра северно от София, в района на Своге. Дълбочината му е 13,9 км.

Земетресението е станало 5 минути преди 7 часа.

То е било усетено на много места в София.
 
Обстановката след земетресението е спокойна, нямаше паника и към момента няма данни за никакви щети. Това каза за „Фокус“ кметът на община Своге Емил Иванов. „Докладвал съм в Гражданска защита. Магнитудът на земетресението е около 3-4 по скалата на Рихтер. Засега няма никакви щети и нищо обезпокоително. Обстановката е спокойна, нямаше паника, тъй като земетресението беше много кратко“, обясни Емил Иванов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

32

Гост

преди 6 години

Към господина софиянец. Ако беше малко по грамотен и вещ и пазнаваш историята, щеше ся се срамуваш ат потеклото си на софиянец_ глупав и мързелив шоп е истинския софиянец Елита на софия на времето идва от проминцията Габрово Копривщица Русе и т. Н. Та г- н шопе засрамете се и не се показвайте

31

Анонимен

преди 6 години

до 24. В София от 30 години няма Софиянци. Това ви го казвам като Софиянец трето поколение. Всички Софиянци още в началото на 90-те се изнесохме от София и сме в чужбина. Не говоря за Софиянци които живеят в София в момента защото те не са кореняци а бяха работници в строителството и кремиковци и по този начин станаха софиянци. Ако ние кореняците Софиянци не бяхме се изнесли едвали тези които ви управляват щяха да вземат някога власт. Нямаше да позволиме на *** да се гаврят с народа!

30

Анонимен

преди 6 години

Тази сила от 4 едвали се е усетила в приземните етажи. Може да са го усетили по високите и най вече 15 етажните блокове. Дано да не става по голямо че както сме я втасали хептен ще я довтасаме. С тези управници направо живи сме закопани.

fallback