Снимка: архив, БулФото

Близо 13 тона негодни за консумация месни продукти са спрени от продажба в търговската мрежа от служители на НАП-Пловдив, информират от приходната агенция.

Пласментът е бил предотвратен след проверка на пломбиран камион в двора на месопреработвателно предприятие в област Хасково.

Инспекторите са установили при проверката, че кашоните със стока са с подменени етикети, а артикулите в тях са с изтекъл срок на годност.

Проверяващите от "Фискален контрол" са констатирали несъответствия между придружаващите документи и стикерите върху опаковките на общо 12 835 килограма свинска и телешка кайма.

Своевременно чрез Междуведомствения координационен център за противодействие на контрабандата и контрол на движението на рискови стоки е била наложена възбрана върху продуктите и е било постановено тяхното унищожаване чрез изгаряне.

От началото на тази година данъчните агенти от звеното за фискален контрол на рискови стоки към НАП-Пловдив са извършили 52 608 проверки на фискални пунктове и 14 099 проверки на местата за разтоварване на транспортните средства.

Съставени са 249 акта за нарушения и са издадени 240 наказателни постановления с обща стойност на наложените санкции 277 700 лева.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase