Снимка: Булфото
fallback

В общините Бургас и Камено започва изплащането на еднократна помощ от 325 лева на семействата,  пострадали при наводненията миналата седмица, които отнеха живота на петима души.

149 са постъпилите молби в Регионалната дирекция за "Социално подпомагане". Много от възрастните хора обаче не знаят, че имат право на помощ, пише БНР.

В село Ливада повечето от жителите не са попълнили молби за помощ. Служители на отдела за социално подпомагане в Айтос ще пристигнат в кметството на Ливада в 10:30 ч., за да помогнат на възрастните хора с попълването на документите.

На заседание на Областния съвет за намаляване на риска от бедствия в Разград ще бъде представен докладът за състоянието на язовирните стени и речните легла. Миналия месец, на територията на областта, са били извършени поверки на 30 язовира, 5 реки и 3 дерета.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

12

Анонимен

преди 6 години

начи с пенсия 250 лв как точно да си плащат застраховка хората?... по-скоро въпроса е, защо няма наказани за неподдържане на язовирите, държавата трябва да им възстанови цялата покъщнина на хората, защото тя е виновна, в лицето на корумпираните си мързеливи служители!!

11

jojojКак

преди 6 години

Как не ви е срам ще искарате хората виновни че нямат застраховка. Ако знам кога ще умра ще си изкопая гроба! А Застрахователя не ми говори глупости в тази държава всичко е пълен ***!!!! Докато има телета ще има касапи.

10

Застраховател

преди 6 години

До РумянаЗастраховката е каквато я договориш, ама мнозина, ако се решат да се застраховат, само гледат да е най-евтино. След земетресението в Пернишко се сблъсках с много такива случаи - хора с къщи като прогимназии се застраховали за по 10 лева премия - и 10 000 застрахователна сума, която се плаща при пълна щета - демек ако къщата падне, а след като стана белята за една напукана стена искат 20 000 лв обезщетение... е как да стане тая работа? Застрахователите да не са Майка Тереза?

fallback