Петър Паунов. Снимка: "24 часа"

Общинската структура на ГЕРБ в Батак и областната в Пазарджик настояват за оставката на кмета на Батак Петър Паунов. Това каза в парламента депутатката от ГЕРБ Десислава Костадинова.

Още по темата
Кметът на Батак е обвинен, че възлагал обществени поръчки на фирмата на сина си. Фирмата договорила с общината да направи канализация и тротоари на две улици. Участвала и в сметопочистването.

"Това, което се случва през последните години, да не кажа, през всички тези години, в които той управлява, е недопустимо в нашата страна. Поне в последния му мандат всички обществени поръчки минават през фирми, които са пряко свързани с него", каза Костадинова.

По повод на това, че от БСП се разграничават от Паунов и казват, че не е техен член, Костадинова настоя, че през 2015 г. той се е явил на изборите като техен кандидат.

"Това, че в момента не е техен член, не ги прави по-неуязвими и да не носят отговорност за това, което се е случило. Общинските съветници на БСП в Батак по никакъв начин не са излезли в декларация, че се разграничават от човека, който са представили и издигнали като кандидатура", посочи депутатката.

За вота на недоверие към правителството за корупция, готвен от БСП, Десислава Костадинова каза, че е меко казано недопустимо от левицата да говорят за това, предвид че "те са лицето на корупцията".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase