Снимка: Булфото, архив
fallback

Бебе на четири месеца почина в детското отделение на болницата в Асеновград.

Майка му е потрошила прозореца на детското отделение, а нейни роднини от ромската махала "Лозница" пък окупираха здравното заведение и само навременната намеса на охраната предотврати по-сериозен инцидент. Това съобщи управителят на лечебното заведение д-р Иван Червенков за БНР.

Момченцето е починало на 1 ноември в 10:12 часа от остра двустранна бронхопневмония въпреки усилията на лекарите да бъде спасено. То е четвъртото дете на младата жена.

"Лежало е общо 3 пъти в болницата. При първата хоспитализация е било с бронхопневмония, а вторият му престой е заради ларинготрахеит", обясниха педиатрите от отделението.

По думите им пеленачето е било недохранено, а майката не е полагала грижи за него. Оставяла бебето в отделението и бягала.

"Това е един от редките случаи на детска смъртност при бронхопневмония в последните години. В конкретния случай бяха опитани всички реанимационни действия, но за съжаление не дадоха резултат. Детето почина от дихателна и сърдечно-съдова недостатъчност", обясни шефът на болницата д-р Иван Червенков.

Освен това майката не е изпълнявала указанията на лекарите и често е излизала с бебето навън, което е влошило състоянието му.

По случая тече вътрешна проверка, сигналът е подаден и в Районната здравна инспекция.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

41

Графа

преди 6 години

Този случаи не е прецедент и не се случва само в бг. На мои познат в Белгия детето му почина на 6 месеца от грип "температура" родителите се бяха пробвали домашно и не взеха отначало нещата насериозно. Така че не обвинявам ни наи малко Медиците! В случая дамо майката

40

Анонимен

преди 6 години

Защо някой хора си мислят че всички роми са еднакви не може да кажете че и всички Българи са еднакви не всички са лоши и крадливи каквито има от *** такива има и от Българите и не ми излизайте с номера че 99% от *** крадат може но разликата е че Един Българин краде колкото 20 *** мисля че много добре ме разбирате господа и госпожи расисти България както е ваша така и тяхна може да си плямпате колкото си искате крадете повече от *** а станали да плямпат но те са по лесни жертви?

39

Анонимен

преди 6 години

Докога докога БЪЛГАРЙО ще търпиш ромските своеволия

fallback