Снимка: Кадър Нова тв
fallback

Кметът на село Семчиново, община Септември, Пламен Темелков, който заедно с който заедно с още 6 души бе задържан с Европейска заповед за арест на 26 юни 2017 година и екстрадиран в Испания заради обвинения за участие в организирана престъпна група, трафик на хора и склоняване към проституция, се е върнал в родното си село и от днес отново е на работа. Това съобщиха от кметството пред "Фокус“.

Oще по темата

Темелков остава кмет до окончателното решение на Административния съд по казуса, който се оказа прецедент.
Общинската избирателна комисия (ОИК) – Септември отстрани селския първенец със свое решение от 13 октомври, тъй като Пламен Темелков отсъствал от работа повече от 3 месеца.

Това решение на ОИК-Септември бе оспорено в Административния съд в Пазарджик от неговите адвокати.
На 26 октомври Испанският Кралски съд в град Марбея промени мярката му за неотклонение „задържане под стража” в "парична гаранция” и го освободи от следствения арест.

Успоредно с изпълнение на служебните си задължения и текущи задачи Пламен Темелков трябва да доказва пред Темида, че по независещи от него причини, не е могъл да изпълнява функциите си на кмет на Семчиново.

От решението на Административния съд зависи дали ще има нови частични местни избори в пазарджишкото село или Пламен Темелков ще запази поста си до края на мандата, който изтича през есента на 2019 година.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

21

nov

преди 6 години

Kajete neshto az kmeta na Septemvri I Peshtera

20

socialen

преди 6 години

ПП ГЕРП

19

Темида

преди 6 години

Алооо недейте така в БГ всеки е невинен до доказване на противното. Ако се докаже противното пак не е виновен защото я ще се извини я ще е на някой човек, я ще му се падне съдия с мозъчен инсулт и тн. Споко нарушавайте закона, грабете, насилвайте, убивайте, никога няма да сте наказани в тази МИЛА на всички от "народа" страна/***...........

fallback