Снимка: архив "Булфото"
fallback

Правителството стартира процедура по отпускане на 1 млн. лв. за подпомагане на засегнатите от силните дъждове в Бургаско общини.

400 хил. лв. ще получи община Бургас и 600 хил. лв. община Камено, с които да покрият разходите за аварийно-възстановителната дейност и подпомагане на пострадалите жители.

Oще по темата

Решението е било взето по време на среща между премиера Бойко Борисов, вицепремиера Томислав Дончев и министъра на финансите Владислав Горанов.

В момента няколко екипа на място описват щетите, основно на публичната инфраструктура, информираха от правителствената пресслужба. Очаква се работата им да приключи до понеделник следващата седмица, обясни вицепремиерът Дончев, който е председател на Междуведомствената комисия за възстановяване и подпомагане.

Дончев съобщи, че заделеният резерв на Комисията до края на 2017 г. е над 2 млн. лева и че има готовност да бъде предоставен както за непосредствено справяне с бедствията, осигуряване на пътен достъп и достъп на хората до домовете им, така и за ремонтни работи, които да се осъществят до края на годината.

Когато бъде изготвена точната справка за всички извършени дейности и необходими плащания, правителството ще вземе решение от коя бюджетна програма и какво допълнително финансиране ще бъде отпуснато.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

7

софиянец

преди 6 години

ще проверя в цик дали официално тия бургаски селяни са гласували ПРАВИЛНО, ако да - да се обърнат към най-успешният гейберски кмет в бившият най-добър а живеене град, и ако мрът в големи количества - боко и цвък да им плачат на гробовете - факт - скапан мат'рял!!!

6

софиянец

преди 6 години

1 000 000 - от боко-пеевската лотария ли, щото чета, че и бчк събирали средства - ХАХАХАХАХААХ, който *** им даде и една стотинка, трябва да отиде и да провери последните 2 бедствия, където властта на тиквеният *** и КО обещаваше да оправи нещата - хората и на двете (като цяло са над 10) живеят Н-та година във фургони, сега ще ги върнат, не, че не им трябват, тиката и цвък *** закупиха на извънземни цеи от турските си съучастници... да върнем лентата - щото тия неща се правят с превенция.

5

Анонимен

преди 6 години

Ееее много пари са това!

fallback