fallback

Общ преглед
Трима са загиналите в наводненията в Бургаско, причинени от обилните валежи в района. Един човек се издирва. Това съобщи на пресконференция в Бургас директорът на Областната дирекция на МВР в града комисар Калоян Калоянов.
Oще по темата


Загиналите са от селата Черни връх, Полски извор и Ливада. Всички са трудноподвижни хора, които не са успели да реагират на ситуацията, достъпът до тях е бил невъзможен заради обилните наводнения, заяви областният управител на Бургаска област Вълчо Чолаков, цитиран от БТА.

Подаден сигнал за изчезнал жител на село Черни връх, той все още се издирва.

Образувано е досъдебно производство, извършват се процесуално следствени действия и се назначават експертизи.

По информация на пожарната от наводнението най-много са засегнати селата Камено, Константиново, Трояново, Братово, Ливада, Русокастро, Равнец, Черни Връх, Полски извор, Тръстиково и южните квартали на Бургас.

На телефон 112 са постъпили 77 сигнала за бедстващи хора, поискали евакуация, съобщават от областния пресцентър.

В Бургас и района е обявен червен код за опасно лошо време и поройни дъждове. В региона са се изсипали около 50 л/кв.м, а на някои места в областта количествата на валежите са достигнали до 100 л/кв.м. В Камено е обявено бедствено положение, в община Бургас на този етап то е частично.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

12

Некой си...

преди 6 години

Абе и преди 10-ти валеше, ама... тогава във в-к "Отечествен фронт" и "Работническо дело" не отразяваха потопа, свлачищата и удавените хора и ***. Нямаше и Интернет, а за аСоциални мрежи е абсурд да говорим.

11

маке

преди 6 години

некой знае ли чий дрийм тийм управлява тамошнио виалет

10

Анонимен

преди 6 години

Ураганът "политически мързел" си казва думата.

fallback