Снимка: Булфото

УМБАЛ в Бургас обяви готовност да приеме всички пациентите от Поморие, докато се реши проблемът с тяхната болница.

Както Dnes.bg съобщи, МБАЛ-Поморие преустановява дейността си от понеделник. Всички лекари, медицински сестри и помощен персонал са напуснали, съобщиха от общината.

Още по темата
Лечебното заведение затваря със задължения от 670 000 лева. 370 000 лева са за текущи разходи и просрочени задължения към фирми и доставчици, 280 000 лева за заплати на персонала. 80 000 лева са неизплатени от НЗОК надлимитни средства.

Служителите напуснаха защото, освен че нямат заплати от шест месеца, нямат и сигурност. Сигурността им е в ръцете на Министерството на здравеопазването и в НЗОК. Не общината, а държавата е длъжник на МБАЛ-Поморие и не лошият мениджмънт, а лошата политика в здравеопазването доведе до затварянето на болницата в Поморие, каза кметът на града Иван Алексиев.

Докато в Поморие се разреши проблемът с болницата, сме готови да приемем всички пациенти, нуждаещи се от планов или спешен прием. Информираме кметовете на всички населени места в общината, както и общопрактикуващите лекари, че могат да насочват при нас нуждаещите се от хоспитализация, съобщиха от Бургаската болница с писмо до медиите.

"Вярваме, че властите ще намерят бързо решение на ситуацията с поморийската болница, защото не е добре лечебните заведения да бъдат затваряни. Дотогава жителите на Община Поморие могат да намерят медицинска помощ в нашите отделения", добавиха още от УМБАЛ Бургас.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase