Кадър: "Нова телевизия"

Жертвите на бандата на ало мафиотите, покровителствени от полицейски началник в Пловдив, разказват през сълзи как са били оплетени в измамната мрежа на бандитите.

Схемата на групата от Ветово започна да се разплита след като бе арестуван зам.-директорът на Трето районно управление в Пловдив Стоян Павлов. Той бе хванат с 300 лв. подкуп от измамниците, които го наричали "Шефа".

"Тези пари сме ги събирали от залъка си, разбирате ли", казва съсипаната Иванка пред "Нова телевизия". Тя е на 77 години и дала на бандитите всичките си пари – около 5 000 лева.

Държали я 6 часа на телефона.

Още по темата

"Накараха ме да отида да събера всичките си пари до 10 лева, всичко, което имам. Да ги сложа в една чантичка и да ги сложа във фризера на хладилника, защото измамниците имат отвън камери, които виждат в апартамента къде има пари. Казаха ми - Вие сте набелязана. Всичко направих, и бяла кърпа  сложих на балкона", разказа възрастната жена.

Бандитите после й казали веднага да се прибере, защото имало четирима снайперисти.

"На следващия ден разбрах, че имам само седем лева от 23-ти до 8", обясни още разплаканата жена.

10 000 лева дала по същата схема на същата банда 66 годишната Руска.

"Не съм спала, не съм яла, цялата треперя постоянно", споделя тя. Разказва, че и тя е трябвало да помогне за залавянето на измамници. В началото се усъмнила, но после й вдъхнали доверие.

Подала жалба в същото Трето районно, чийто шеф сега се оказва замесен в схемата на бандитите.

Сред жертвите им е и Иван Иванов. Той е на 87, бивш военнослужещ. Миналата седмица пуска всичките си пари през терасата. "Останаха ми пет лева", плаче мъжът, който събирал парите, за да има с какво да плаща някой да се грижи за него.

"Аз знам да изпълнявам. Викат ми – ти ще бъдеш награден, държавата те ще те награди", спомня си разговора с измамниците Иван.

Той вярва, че ще има справедливост и ще получи обратно спестяванията си. "Дано само не са ги похарчили", добавя той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase