Снимка: архив, Bulphoto
fallback

Който и министър на туризма да дойде, ако повтаря същия алгоритъм на управление, резултатът ще е същият. Всяка година ще отчита ръст на доходи, на туристи, но на кого му пука, след като веднага щом отидеш на море у нас първата работа е да пипнеш някоя бактерия и всички в семейството да се разболеете? Това попита пред Bulgaria ON AIR журналистът Нора Стоичкова.

Заедно с Константин Занков от Института за анализи и прогнози в туризма коментираха поисканата от Асоциация на българските туроператори и туристическите агенти (АБТТА) оставка на министъра на туризма Николина Ангелова.

Пред журналисти вчера министърът отговори, че не вижда причина да напуска поста си заради АБТТА и заяви, че продължава напред с диалог.

Константин Занков посочи, че очакванията за Министерството на туризма са били големи, но не се сбъднаха изцяло.

Нора Стоичкова обаче възмутено коментира "лицето" на родното Черноморие днес: "Навремето ходихме на море, за да оздравеем, за да изкараме зимата без да се разболяваме. Сега всички българи избягаха по чуждите плажове, защото по нашите и децата ни дори се разболяват! Не може първите 200 лв., които дадеш за почивка да са в аптеката."

Според журналиста, докато управляващите не се погрижат бреговете да се очистят, водата също, докато не направят една здравословна среда, който и министър да дойде, той просто ще отчита статистически данни, които няма реално да казват дали средата се е подобрила.

Стоичкова изрази съмнение и в статистиката, която Министерството на туризма изнася за ръст на туристите, като попита "български ли?"

"Чуждите туристи са от 70 и няколко годишните до 20 и няколко годишните хора, като вторите вдигат цялото Черноморие на главата си. Това, което искам да чуя от министъра е как ще върне българите от гръцкото и другите чужди морета обратно", попита журналистът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

78

fakt

преди 6 години

koi kadeto iska tam da xodi,predi xodixme na 4erno more poradi pre4inata 4e nqma6e koi da te pysne,na taq jyrnalistka mai i lipsvat godiniki,dori i tq xodi po 4yjdite moreta

77

97526 ;)

преди 6 години

До до коментиращите 76 - никой не плюе по Родината, хората не са доволни от търгашите по морето - ден година храни, един балък ще прецакаме, друг ще дойде после ... и т.н. Как да избера българското като то не избира мен?

76

Анонимен

преди 6 години

Лично мнение. Две Бг почивки. Нищо лошо за мястата в което се бяхме настанили. От години си ходим на Лозенец. Перфектната къща и перфекните домакини. Мнооого голям минус. Погнусена бях от откровено просташките и откровено анатомочните текстове на гостуващите млади хора, забавляващи се истерично и водейки некво шоУ от близкия навес. То това не беше и кафе. Две гръцки почивки... Пак добри домакини, ама не ми се налагаше да обяснявам що е к.р, ц.ц., п.т.ка..

fallback