Снимка: Архив, БТА

Шофьорите, на които предстои пътуване през високопланинските проходи, да не тръгват с летни гуми, защото в планините вали сняг, предупреждават от Агенцията "Пътна инфраструктура".

Още по темата

Ограничено е движението за всички видове моторни средства през прохода "Петрохан", от село Гинци до село Бързия. В участъка са паднали дървета от натрупания по тях мокър сняг. Обходният маршрут е през Искърското дефиле, съобщават от агенцията.

От АПИ отново апелират шофьорите да не тръгват с неподготвени автомобили и да карат внимателно.

Въпреки отправените предупреждения от последните два дни има шофьори, които не се съобразяват с метеорологичната прогноза и с поведението си на пътя застрашават и затрудняват безопасното пътуване на всички останали, и възпрепятстват работата на пътноподдържащите фирми, се посочва в съобщението.

Проходите, на които се очакват снеговалежи, са "Петрохан", "Троянски", "Шипка", "Републиката", "Ришки", "Айтоски", "Котленски", "Дюлински", "Твърдишки", "Обзорски", "Печинско", "Вратник", "Превала", "Предел", "Рожен" и "Пампорово".

Пътноподдържащите дружества имат дежурни екипи и са готови да реагират веднага и да обработят настилките, за да се осигури безопасното пътуване на шофьорите.

През днешния ден в участъка при 66-ти километър на автомагистрала „Тракия“ са станали четири пътнотранспортни произшествия като при едното от тях е пострадала и жена, която е транспортирана с травми и наранявания в болница.

От полицията в Пазарджик предупреждават шофьорите да бъдат особено внимателни в района, тъй като заради конструктивните особености на трасето там при обилен валеж от дъжд се събира вода и при движение с висока скорост се получава ефектът аквапланинг.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase