Снимка: архив, БулФото
fallback

Военнослужещ е загинал при инцидент след планирани стрелби на полигон "Сливница", съобщиха от Прокуратурата.

След стрелбите, при сваляне на картечница "Браунинг" и качването ѝ на камион, е бил прострелян смъртоносно и е починал на място редник Николай Тошев от военно формирование 26 400 - Благоевград.

На място незабавно е заминал разширен разследващ екип начело с дежурния военен прокурор, дежурния военен следовател и служители на Военна полиция.

Образувано е досъдебно производство и в момента се провежда оглед на място и други неотложни действия по разследването.

От Министерството на отбраната съобщиха, че инцидентът е станал около 12.30 часа.

Редник І клас Николай Николаев Тошев от състава на Сухопътните войски се е прострелял след приключване на занятието с картечница "Браунинг" от въоръжението на бойна бронирана машина "Гардиан".

След извършване на проверка на оръжието и доклад, че то е изпразнено, започва подготовка за транспортиране на картечницата. В този момент се произвежда изстрел, в резултат на който редник Тошев е тежко ранен в лявото бедро.

Незабавно е оказана първа медицинска помощ от лекар от ВМА - Пловдив, който осигурява стрелбите. Пострадалият е транспортиран с линейка към ВМА - София.

По време на пътуването лекарският екип е констатирал смъртта на редник Тошев.

Загиналият военнослужещ е роден на 30.06.1986 г. в Благоевград. На служба в Българската армия е от 20 март 2017 г.

На 01.06.2017 г. в Център за подготовка на специалисти-Сливен е придобил военно-отчетна специалност мерач-оператор на ББМ "Гардиан".

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

76

запознат

преди 6 години

Военните прехвърлят вината на загиналото момче,както винаги са правели.при дължина на картечницата 1,65м.редникът е държал дулото -някой друг е държал ръкохватките в другия край където е и спусъкът и го е натиснал.

75

1

преди 6 години

Хайде да се намеся и аз.Може в някои поделения да са стреляли 9 патрона, но в други се стреляше "на поразия" /визирам под. 24160 гр. Харманли, което е вече бежански лагер/. Изстрелял съм с танковото въоръжение на Т-55 и аз не зная колко боеприпаси? С АК-47 и "Макаров", 23мм вкладна цев.То не беше полигона "Корен", "Щит- 82", полигон с. Спасово А бе, къде ли и и какво ли не е било?

74

Анонимен

преди 6 години

До Анонимен 35Но защо ни е това калпаво, опасно за ползващите го натовско въоръжение?Тия натовци защо не са се самоизтрепали за 50 години с калпавото си въоръжение бе разбирач ?Знаеш ли колко стрелят натовците с калпавото си въоръжение?Докато се научат да стелят.А знаеш ли колко се стреляше у нас? 9 патрона!***!

fallback