Снимка: Flickr.com

Окръжен съд-Пловдив наложи мярка за неотклонение "подписка" на Костадин Пелтеков - мъжът, който застреля сина си в землището на град Куклен, съобщиха от Съдебната палата.

Още по темата

Според магистратите, от доказателствата по делото може да се приеме, че той е авторът на деянието, но в същото време не е налице реална опасност да се укрие или извърши друго престъпление.

Няма данни обвиняемият да е в лоши отношения с членовете на семейството си, а социалните служби са приели, че има капацитет да се грижи за 7-месечното си внуче и са поверили на него и на съпругата му отглеждането на детето за срок от две години.

На 23 септември 2017 г. в местността Сай дере, край Куклен, Пелтеков умишлено е умъртвил рождения си син Стоян Пелтеков с два изстрела от пистолет - в сърцето и в главата. Веднага след това той се е обадил на тел. 112, като пред дошлите на мястото полицаи разказал какво е извършил.

"Застрелях сина си", казал Костадин на полицаите.

Младият Стоян бил наркоман и от години тормозел възрастния си баща. Скандалите в семейството заради наркоманията на сина били от няколко години. Стоян налитал и на бой на баща си, който не съумявал да се справи с наследника си.

Определението не е окончателно и подлежи на протест и обжалване пред Апелативен съд - Пловдив, предаде БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase