Снимка: архив, Булфото

"Предстоят три почивни дни, трафикът ще бъде интензивен, нека да призовем водачите да бъдат по-търпеливи, по-внимателни", заяви началникът на "Пътна полиция" към МВР комисар Бойко Рановски.

В Европейския ден без загинали на пътя комисар Рановски призова участниците в движението да се замислят за поведението си на пътя.

"Когато има масово пътуване, няма начин да не се образуват задръствания и тапи, но нека бъдем по-търпеливи, да не нарушаваме правилата и да спазваме указанията на контролните органи", каза той, цитиран от БТА.

По отношение на промените в Закона за МВР, които бяха приети на първо четене от парламента днес и с които се променят и текстове в Закона за движение по пътищата, комисар Рановски заяви, че с тях се внася яснота. По думите му, в момента в закона има три текста, които регламентират неправилно паркиране в районите на спирките.

"Ние предлагаме единият да отпадне и да останат другите два, за да е по-ясно санкционирането", обясни той и добави, че има три текста за неправилно изпреварване, като сега се предлага да останат само два от тях - неправилно изпреварване без опасност и неправилно изпреварване с опасност, като санкциите са различни.

С други промени се уточняват текстове, свързани с тежкотоварните автомобили.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase