Дядото на 17-годишния Атанас Георгиев, който преби с дървен кол учител по английски език от селскостопанската гимназия в Садово, твърди, че неговият внук не бил конфликтна личност. Ходел на училище редовно, имал добри оценки и не се е карал с никого.

"Дори имаше планове да продължи образованието си. Ако бъде изключен от това училище, ще го пратим другаде, няма да допуснем той да се превърне в хулиган", каза дядото Атанас Бошнаков пред Bulgaria ON AIR.

Вчера прокуратура в Пловдив повдигна две обвинения на Атанас Георгиев. Първото е за хулиганска проява с особена дързост, а второто за нанасяне на лека телесна повреда.

Назначени са и няколко съдебни експертизи, една от които е съдебнопсихиатрична, която има за цел да докаже дали Атанас е осъзнавал какво прави по време на боя и какви могат да са последствията от това.

Заедно със 17-годишното момче са били други две момчета, които са освободени и към момента са свидетели по делото. Очаква се Районният съд в Асеновград да реши дали Атанас да остане в ареста.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase