Снимка: архив "Булфото"
fallback

Времето днес ще се разваля.

От запад на изток ще се заоблачава, на места в северозападната половина на страната ще има краткотрайни валежи, придружени с гръмотевици. Има условия и за градушки.

Това прогнозираха синоптиците от НИМХ при БАН, цитирани от "Фокус".

Ще духа умерен вятър, с който ще нахлува хладен въздух. Максималните температури ще са от 25-26° в западната половина на страната, до 33-34° в югоизточните райони. На юг през по-голямата част от деня ще бъде предимно слънчево.

Над Черноморието в сутрешните часове на места ще има мъгла или ниска облачност. Около и след обяд ще преобладава слънчево време, с временни увеличения на облачността, по-значителни по северното крайбрежие, но вероятността за валеж е малка.

Ще духа до умерен вятър от юг-югоизток. Максималните температури ще са 25-28°. Температурата на морската вода е 24°. Вълнението на морето ще бъде около 2 бала, след обяд ще се усили до 3.

Над планините в западната половина на страната облачността ще се увеличава и ще бъде предимно значителна. Ще има краткотрайни валежи от дъжд, придружени с гръмотевици. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 20°, на 2000 метра – около 13°.

Атмосферното налягане е и ще остане по-ниско от средното за месеца, привечер ще започне да се повишава.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

3

страшен студ

преди 6 години

"Времето се разваля... Температурите ще са до 25-26 на запад и до 33-34 на юг" Нямам думи..... наистина страшен студ ни чака.....

2

Анонимен

преди 6 години

По това време през 70-те и 80-те години температурите не надвишаваха 18 градуса. Сутрин си спомням че обличах дебело яке защото температурите бяха под 8 градуса. Октомври месец падаше първият сняг. А ноември вече си беше истинска зима. Натрупваше по 20 см. сняг и го задържаше чак до април.

1

абе......

преди 6 години

......времето си е време , но тъжим за лятото.

fallback