fallback

Общ преглед

Стотици работници от "Емко" се събраха на протест пред Народното събрание с искания – лицензът на оръжейното дружество да бъде възстановен, а те – върнати по работните си места.

"Искаме да работим с ръцете и ума си, но на нас ни пречат, защото са ни обявили война", обяви Славчо Димиев, директор в дружеството.

Oще по темата

"Това, че сме от малки градове не означава, че трябва да ни затриете. Обръщам се към институциите на българската държава, които ръководени от министри и министър-председател инспирират непрекъснато т.нар. проверки и търсят нередности, които да бъдат представени пред широката общественост в българската държава, че са достатъчно правно основание да ни бъде отнет лиценз за външно-търговска дейности, да ни вземат разрешения за производство и физически да бъдем ликвидирани", заяви той.

Димиев призова правителството да не позволява това да не се случи: "Не настройвайте работник срещу работник. Не давайте фалшивите обещания, че ако „Емко“ го няма, работниците от ВМЗ ще получат 50% увеличение на заплатите".

Иван Димиев, конструктор в "Емко", коментира пред журналисти, че са тук, за да бъдат чути и да се преустанови това беззаконие, което се извършва.

"Борим се за нашите работни места, защото отнемането на лиценза и насилственото отнемане на договорите значи затваряне на фирмата и излизане на улицата. За град като Трявна 700 човека са ангажирани и просто се затваря града", каза той.

Представители на протестиращите работници влязоха в Народното събрание, след като зам.-председателят на ПГ на БСП Жельо Бойчев излезе при протестиращите и ги покани, за да представят исканията си на червените депутати.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

13

Анонимен

преди 6 години

Давате ли си сметка, че точно със тия ваши продукти подкрепяте патриотичния ислям който завладява Европа...

12

прости хора, прости

преди 6 години

До Анонимен 7коментари. Завода не отговаря на определени правила за безопасност - имат предписания А, Б, В за изпълнение, ръководството обаче не дава и 1 ст., вместо това чакат да им вземат лиценза и после пускат балъците да размахват плакати. Балъците не схващат, че може да им се случи случка при която малко да дадат фира и така.

11

Анонимен

преди 6 години

УПРАВЛЯВАЩИТЕ ТРЯБВА ДА ЗНАЯТ: НЯМА ЗЛО, КОЕТО ДА ОСТАНЕ НЕНАКАЗАНО.БОГ СИ ЗНАЕ РАБОТАТА! може да бави, но никога не забравя!

fallback