Снимка: архив, Булфото
fallback

Държавата ще стимулира безработни, ако започнат работа в чуждо населено място. От октомври ще се покриват частично разходите им за наем, интернет и детска градина.

Oще по темата

За да стимулира безработните да започнат работа в чужд град, където има недостиг на кадри, държвата ще възстановява 200 лева от разходите им за наем, интернет и дестка градина.

Целта е безработните да започнат работа в друго населено място на разстояние над 50 километра, съобщава bTV.

По данни на КНСБ, близо половин милион българи пътуват средно по 40 километра на ден до работа. В момента безработните, наети в съседен град, могат да възстановяват пътните си разходи.

Едва 13 души обаче са отговорили на изискванията и са поискали да се възползват от тази възможност миналата година. От тях, обаче е Стефка Томова, която от  15 години  пътува от село Зверино до София, където чисти домове.

"Трудно е, влаковете закъсняват, закъсняваш и за работа. Сутрин ми отнема два часа пътуването, половин час до работа, на връщане пак и пет часа минават в път", обяснява жената.

Всеки месец 100 лева от заплатата й отиват за път. Тя няма как да ги възстанови, защото възможността е само за половин година след започване на работа, а в Искърското дефиле не може да намери работа.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

48

Анонимен

преди 6 години

Така ли не разбраха, че няма безработица, а има мързеливица. Не се възпитават на труд, дават се помощи за щяло и нещяло. И повечето безработни са гали. Взимат помощи за 10 деца повече от работещ българин.

47

stoian79

преди 6 години

TOVA SA MERKI ZA PRIAKO DARJAVNO I ZAKONNO KUPUVANE NA GLASOVE.

46

opps

преди 6 години

До Безработени В ЧУЖДИЯ ГРАД РАБОТОТО Е КАТО В ТВОЯ СИ.... 500 левчета за 12 часа скъсване на долната част на гърба ....Нама смисъл!

fallback