Снимка: "Монитор"
fallback

В неплатен годишен отпуск до 6 октомври т.г. е излязъл кметът на септемврийското село Семчиново Пламен Темелков, който е един от деветимата българи задържани за организиран трафик на "бели робини" в Испания.

Групата е в град Марбея, където на 10 септември тръгва делото срещу участниците в нея.

Oще по темата

Малко преди да бъде закопчан, докато е на морска почивка в Бургас, Темелков ползвал платен отпуск, който му бил удължен и така навъртял 44 работни дни в отдих, но след като испанските власти поискаха екстрадирането му, селският управник си пуснал неплатен до 6-ти октомври.

Така местната общинска избирателна комисия отказа да прекрати предсрочно пълномощията на Пламен Темелков, както искаха живущи в селото.

Хората настояват да имат действащ кмет, но засега ще трябва да почакат изхода на съдебния процес в Испания.

"Не е налице неоснователно отсъствие от работа от страна на Пламен В. Темелков за период от най-малко един месец, поради което не са налице и предпоставките за изпращане на писмено уведомление до същия по реда на чл. 42, ал. 3 от ЗМСМА, както и за предсрочно прекратяване на пълномощията му", пише в решението комисията по казуса, цитиран "Монитор".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

28

Анонимен

преди 6 години

"Какъв швед бре, чист Ганювец е."----------------------------------------------05.11.2015г.: "Село Семчиново излезе на бунт срещу новоизбрания си кмет ром"

27

Панталеев

преди 6 години

Кмета помага на жените в селото да заработят някои лев.

26

Анонимен

преди 6 години

За какво ще протестираш бе ?!Имаш ли поне идея ?!

fallback