Снимка: Кадър bTV

Прокуратурата в Ловеч се самосезира и образува досъдебно производство за случая с трагичната смърт на 12-годишното дете от село Градежница, върху което падна тежка метална футболна врата.

Още по темата

Все още няма сведения от свидетелите-деца за случилото се. Жителите на селото се притесняват, че никой няма да вземе мерки – подобен ужас да не се случва отново.

Злополучното място, където се е случил инцидентът, е запустял стадион в покрайнините на Градежница.

Треньорът на футболния отбор в селoто разказа пред екип на Bulgaria ON AIR, че тежките футболни врати са били заключени с катинари и дебели вериги, но някой ги е разбил.

"Детето е стояло най-малко час и половина затиснато. Децата са се пръснали и са избягали", разказа пред bTV майката на загиналото момче.

По думите й преди време е започнат ремонт на местното игрище, мрежите са били премахнати, вратите са били преместени, но само дотам.

Според кмета Свилен Чернин състоянието на стадиона е било такова още преди той да заема поста си.

"Той е общинска собственост и ние сме зависими от общината", категоричен е той.

"Това, което съм искал, пак ще го искам. Направихме среща с общината, два пъти, за да може стадионът да се приведе в приличен вид, но става въпрос за определени средства", допълва Чернин.

От прокуратурата в Ловеч са образували досъдебно производство срещу неизвестен извършител. Постановена е проверка на кмета на всички съоръжения, които се намират на територията на общината.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase