Снимка: Reuters, архив
fallback

Задържан е председателят на Общинския съвет в град Септември Лазар Влайков, собственик на пистолета, с който 6-годишно дете неволно простреля собственик на заведение в село Виноградец, съобщиха от ОДМВР-Пазарджик, предаде "Фокус".

Oще по темата
Пистолетът е законно притежаван. Влайков е задържан за 24 часа, а работата по случая продължава.

Припомняме, че малко преди полунощ в питейно заведение в село Виноградец компания е празнувала рождения ден на 6-годишно момче.

По първоначална информация, след употреба на алкохол, единият от присъстващите извадил законно притежавания си боен пистолет в разрез на изискванията за безопасност и законовите разпоредби. Започнала размяна на оръжието, което попаднало и в ръцете на детето.

При произведен неволен изстрел смъртоносно е бил ранен собственикът на заведението. Тялото е откарано за аутопсия в "Съдебна медицина"-Пазарджик.

Собственикът на оръжието е чичо на момчето. С детето, което е в шок, работят психолог и инспектор от "Детска педагогическа стая".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

105

ZRITEL

преди 6 години

Не се косете, това дете е бившо ченге, а ние сме мймуни и пасем трева. Най компетентни са месоядците или по точно Съджукядците . ТОЙ е невинен...................

104

Анонимен

преди 6 години

Безотговорност! Властта не е само суджук, трябват много неща като акъл, морал, срам и закон!

103

Анонимен

преди 6 години

Нали имаше закон, забраняващ малолетни да посещават питейни заведения вечер?! Какво прави 6 годишно в полунощ там? Родителите са за съд! Ясно е, че не детето е стреляло, но само него няма да съдят. Тия родители са изтъргували детето си!

fallback