Архив: Булфото

Водоснабдителната фирма "Бяла" обяви режим на водоподаването в града и в селата. Ограниченията са свързани със засушаването и намаления дебит на водоизточниците. Това съобщиха от общината.

В Севлиево засега вода ще се подава всеки ден, като през нощта налягането във водопроводната мрежа ще е намалено и високите етажи на сградите ще имат нарушено водоснабдяване.

- 3a сeлата от общината по стоманения водопровод – Батошево, Шумата, Душево и Горна Росица, вода ще се подава всеки ден от 17.00 часа до 8.00 часа на следващата сутрин.

- За селата, които се водоснабдяват по етернитовия водопровод: Стоките, Кръвеник, Богатово, Търхово, Ловнидол, Крушево, Идилево, Добромирка и Буря, вода ще се подава през ден – от 17.00 часа до 8.00 на следващия ден. За селата Сенник, Хирево, Кормянско, Ряховците и Петко Славейков вода ще се подава всеки ден от 17.00 ч. до 8.00 часа на следващата сутрин.

Габровските села, които се снабдяват с вода от фирмата "Бяла", ще имат вода през ден и тя ще се пуска във вечерните часове.

Забранява се ползването на питeйна вода за напояване и миене на балкони и тераси.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase