Снимка: архив, Булфото
fallback

Над 1,2 млн. лв. отпусна правителството за изграждане на допълнителен участък от оградата по българо-турската граница. Временното съоръжение е мярка срещу нелегалното влизане на бежанци у нас.

Част от средствата ще отидат за прилежащия към участъка път по поречието на река Тунджа на територията на област Хасково.

Пари за изграждането на съоръжението бяха отпускани на няколко пъти от бюджета, като през декември миналата година управляващите обявиха, че за оградата вече са похарчени над 169 млн. лева.

Новите средства се осигуряват чрез преструктуриране на разходите и/или трансферите по централния бюджет за 2017 г.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

25

Helleborus

преди 6 години

Защо временно съоръжение, след като политиците упорито твърдят, че миграцията никога няма да спре. Тя ще спре единствено, ако не даваме документи и гражданство на всякакви хора. Но докато ги приемаме и не ги наказваме за незаконното нахлуване, няма да ги спрем. Как спирам нещо, което всъщност позволявам и как препятствам закононарушение, като го възнаграждавам с награда, ако успее.

24

Мдааа

преди 6 години

Не е ли вече прекалено това заграждане?! Мигранти ли са, бежанци ли са, каквито и да са, не искат в България, не го ли разбрахте?! Оня ден чета, че и на границата със Сърбия ще се слагали камери. Че те от Сърбия ли идват пришълците? Или ще пазим сръбската граница за сметка на българския данъкоплатец?! Що пара отиде, малееее!

23

Анонимен

преди 6 години

Като приключат с временното съоръжение да започнат постоянно такова.

fallback