Снимка: "24 часа"
fallback

Свидетел по делото в спецсъда срещу кмета на врачанското село Галиче Ценко Чоков е бил пребит жестоко тази сутрин в центъра на селото. Пребитият Емил Марков е с пукнат череп, счупена ръка и други травми. С опасност за живота, той е транспортиран в плевенската болница след побоя, съобщи "24 часа".

Oще по темата

Близките на пребития мъж разказаха, че гардовете от частната охранителна фирма, която пази имотите на Чокови в Галиче, от месец тормозели Марков и го заплашвали да оттегли показанията си по делото за организираната престъпна група и да не се явява пред съд.

Мъжът обаче отказал и най-напред му отмъстили като подпалили преди дни селскостопанската му постройка, в която изгорели стотици бали сено за отглежданите от него животни.

Когато и това не стреснало свидетеля, те решили да попречат на Марков да се яви на делото срещу Чоков и групата му в столицата, насрочено за 7 септември, като охранителят Пламен Динев нападнал Емил, удряйки го с бухалка пред очите на свидетели.

По-късно Динев бил задържан от полицията при опит да напусне селото. По случая е заведено и досъдебно производство в МВР-Бяла Слатина.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

16

реалист

преди 6 години

Няма такава държава

15

възмутен

преди 6 години

Голяма грешка на съдебната система е: на съдебно дело да се съобщават данните и адреса на свидетелите по съдебно дело пред всички присъстващи в залата. Така престъпниците знаят точните данни и адреса на свидетелите. Това не е никаква защита на свидетелите. Така престъпниците могат да извършват физическа заплаха срещу тях за да ги откажат от показанията си. По този начин съдът става съучастник на престъпниците. Трябва данните на свидетелите да бъдат проверявани на саме преди делото да започне.

14

ГЕРБ за България

преди 6 години

"Образувано е Досъдебно Производство!" и "Прокуратурата се е самосезирала"! Спете спокойно деца' ГЕРБ ви пази!

fallback