Снимка: Булфото
fallback

Общ преглед

По-малко от месец преди старта на новата учебна година една от 3D фигурите за безопасно пресичане на Шишковата градинка стана обект на вандалска проява, съобщи "Булфото".

Oще по темата

Пластмасовата фигура на момиче е "разкрасена" с черен спрей през очите. Куклата, която беше монтирана до една от пешеходните пътеки, водещи към училище "Климент Охридски", е част от Кампанията "Пресичай Безопасно с Боби и Кели".

Според сигнал, от близо месец липсва и момчешката 3D фигурка в района на Четвърта езикова гимназия.

Фигурите в реален детски размер бяха монтирани на 10 ключови пешеходни зебри във Варна през септември миналата година, ден преди първия учебен ден.

Идеята за поставянето им е да помагат за навременно ограничаване на скоростта около пешеходните пътеки и даване на предимство на пешеходците.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

13

Анонимен

преди 6 години

преди бяха пижо и пенда, сега боби и кели

12

Анонимен

преди 6 години

А това на снимката Боби ли е или Кели.Че от там където са имената си менкат половете като за "добър ден".

11

Янчева

преди 6 години

Каква е тази дискриминация,бря? На сн.3 само пенсионерски крак,на сн. 5 цяла мома,убава. Целта е да видим тях или...к^во? Едно пласмасово с това черното по очите като Батманка,снимано от различни ъгли.Децата за толкова наивни ли ги имате,лелините ми те? Кога аз бях дете,ни показваха туй-онуй за правила по пътищата в школото.Идваше някой униформен и бля-бля-дрън-дрън... А имената-на братовчеди от Америка ли са?

fallback