Снимка: Bulgaria ON AIR
fallback

Големият горски пожар, пламнал този следобед в района на симитлийското село Мечкул и кресненското Ощава в района над Кресненското дефиле вече е обхванал около 6000 декара смесена гора - иглолистни и широколистни насаждения.

Oще по темата
Огънят се е разпрострял на фронт около шест километра, съобщиха пред БТА от Югозападното държавно предприятие – Благоевград.

В гасенето освен техника и екипи на Регионалната дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението", са мобилизирани 60 служители на ЮЗДП, десет специализирани автомобила и техника за прокарване на просеки, с които да се пресече огънят.

Към огнеборците и горските работници се присъединиха и военнослужещи от поделение 26 400 в Благоевград. В борбата с огнената стихия в късния следобед се включиха и два хеликоптера от състава на Военновъздушните сили в авиобаза Крумово.

По периметъра на пожара са разположени хора и техника и са предприети мерки огънят да не застраши населените места, информираха още от ЮЗДП.

Въпреки това около 60 жители на на село Ощава се евакуират, защото огънят е наблизо до къщите им. Те ще бъдат настанени тази нощ в кметството на Стара Кресна.

Обстановката е тежка и се усложнява. Много са огнищата на пожара, а заради силния вятър фронтът му се разширява. Голяма е опасността и за групите за гасене, тъй като пожарът е върхов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

13

Върл Левскар

преди 6 години

Твоят мандат фреон R124 приключи , сега е R1234FY Той е като пропон - бутан А- клас.Дано не ти изгори хладилника !Шегувам се , но това не е политическа тема . Проблема не не нехайство и в това съм сигурен .

12

123

преди 6 години

Мандатът на Борисов 3 още не еприключил, а България вече догаря.

11

Анонимен

преди 6 години

И така : еколозите няма какво да защитават , магистрала ще има ! Няма Пловдив , няма София , ще построят и Кресна ! Каква власт , не се спират пред нищо , ще изгорят България !

fallback