Снимка: архив, Ройтерс
fallback

Отмяната на музикалния фестивал Solar Summer в Слънчев бряг беше най-отговорното решение. Това каза Климент Йончев, който отговаря за комуникацията на събитието.

Преди дни проверки, оглавени от вицепремиера Валери Симеонов, спряха шумни партита в курортния комплекс, конфискуваха техника и озвучителна апаратура.

"Липсата на сигурност в това, което правим, ни накара да се откажем. Ситуацията в момента в Слънчев бряг не предполага да се случат нещата така, както вярваме, че трябва да се случат. Има шанс някой да влезе във всеки един момент и да спре музиката", обясни той пред bTV.

Oще по темата

По думите му решението се е зародило още в събота вечер, когато са видели колко натрупано напрежение има между държавата в лицето на вицепремиера Валери Симеонов и хората.

"Представихме си как трябва да обясним на Адам Байер или Пако Осуна, които са доста популярни имена в световен мащаб, че на вратата чука държавата и казва: Спри музиката. След това си представихме реакцията на 3000-4000 души. Това щеше да доведе до напрежение", изтъкна Климент Йончев.

Според него държавата не си говори с бизнеса и с хората, които работят в Слънчев бряг.

По думите му най-големият проблем е какъв точно е комплексът.

"За мен курортът винаги е бил свързан с парти и развлечения. Ние го рекламираме като такова събитие, за да можем да привлечем аудитория, а в същия момент държавата го рекламира като "лоу кост" дестинация за тих и спокоен сън", коментира Йончев.

Вече са започнали преговори с артистите от фестивала да дойдат за нови дати в София, съобщи той.

Всички, които са си закупили билети, могат или да ги запазят за новите дати, или да ги върнат и да си получат парите обратно по надлежния ред.

Домакинът на фестивала Иван Дончев определи акциите по заведенията в курорта като неправомерни действия, без законово основание.

"Нямаме нищо против проверките, а това да се нахлува с въоръжени сили по време на нощната работа, когато заведението е пълно с български и чужди туристи", каза той.

По думите му фестивалът е с уведомителен режим и всяка година се подават документи към общината и всички институции като конкретни дати, часове и изпълнители.

Междувременно стана ясно, че собствениците и персоналът на заведения в Слънчев бряг се готвят за протест. Причина са именно проверките на Валери Симеонов. Според бранша по този начин се стига до отлив на клиенти и загуба за бизнеса.

Мястото и часът на протеста все още се уточняват.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

73

Кози рози и дози

преди 6 години

След хищните човекоядни птици в Калиакра Валерко бори и хищните рейвъри наркомани.Дон Киход бледнее пред рицъря на патриотичния образ...

72

Анонимен

преди 6 години

Няма да е голяма загуба закриването на КакаоОтдавна се изтъркаха и загубиха популярност с тия едни и същи омръзнали DJ дето ги канят от 15 години насам. Повечето фенове на електронната музика вече си имат много по-интересни парти дестинации и фестивали, далеч от разни презобали с дрога недоспали тинейджъри, мутри, силиконови мутреси, миризма на ***,побоища, престрелки и разврат.

71

Малко факти

преди 6 години

За феста идваха хиляди загубите за хотели и наеми ще са огромни....

fallback