Районният кмет на "Тракия" в Пловдив Костадин Димитров се включи в поставянето на надписите в парк "Лаута". Снимка: "Монитор"
fallback

От 50 до 500 лв. е глобата, която могат да наложат общинските инспектори в Пловдив, ако хванат любители на слънчогледа да плюят семки по асфалта в парк "Лаута".

Предупредителни надписи с минималния размер на глобата вече красят алеите в парка.

Текстът им е: "Забранява се изхвърлянето на семки и люспи извън определените за целта места. Глоба 50 лв.".

Надписите бяха поставени директно на асфалта с помощта на шаблон.

Кметът на район "Тракия" Костадин Димитров обяви, че има информация от граждани, които са му се оплакали, че вече били глобени заради люпене на семки в парка и изхвърляне на боклуци. От друга страна обаче мнозина от посетителите в парка се оплакват от тези, които замърсяват.

"Много от посетителите в парка се оплакват, че има граждани, които ядат семки и замърсяват около пейките. Това не само, че е в нарушение на наредбите, но и създава дискомфорт за останалите хора", казва Димитров пред "Монитор".

Той заедно с директора на ОП "Чистота" Иван Стоянов участваха при изработването на предупредителния надпис.

"Искаме всички посетители да са предупредени, за да не бъдат неприятно изненадани, ако бъдат хванати в нарушение и им бъде наложена глоба", казва още районният кмет.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

33

Новият надпис

преди 6 години

Който дъвче турски семките към гроба го повеждатНо добро не вижда същокойто кучета развежда!

32

Анонимен

преди 6 години

Много сме пропаднали вече - след като една нормална и леко закъсняла забрана за замърсяване на местата, където живеем, буди възмутени коментари. Обичаме си мръсотията, да си държим *** в предния двор на къщата на село, да си плюем дъвките на улицата, да си хвърляме *** от балкона и покрай кофите, пък после се чудим, защо живеем мизерно. И защо ни се подиграват чужденците за тоалетните, а всъщност и по повечето къщи кенефите са трагедия.

31

Анонимен

преди 6 години

после се чудят що оня се застрелял съмнително, ударили са му една глоба за чоплене

fallback