Снимка: Булфото
fallback

Военнослужещи и техника от състава на Сухопътните войски участват и днес в гасенето на горския пожар край село Изворище, община Бургас. Това става по разпореждане на командира на Сухопътните войски генерал-майор Михаил Попов, съобщиха от Министерството на отбраната.

Oще по темата
Рано тази сутрин в действията по погасяването на огъня са се включили 30 военнослужещи от Центъра за подготовка на специалисти – Сливен и 35 военнослужещи от 42-ри механизиран батальон – Ямбол от състава на Втора механизирана бригада, с общо 8 броя специализирана техника.

Военнослужещите от Сухопътните войски ще окажат помощ на екипите на ГД "Пожарна безопасност и защита на населението" в усилията за овладяването на горския пожар.

Същевременно стана ясно, че на този етап няма превишаване на нормите на въздуха в селата Изворище, Миролюбово и квартал Банево, съобщиха от Регионалната инспекция по околна среда и водите в морския град.

От там обясниха, че са били направени измервания във връзка с пожара, избухнал вчера в района.

На този етап, заради огнената стихия, в Община Бургас е обявено частично бедствено положение.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

3

Анонимен

преди 6 години

Класика в жанра!Как не се палят хотелите на съдиите и прокурорите,а все нивичките на хорицата и горите горе из балкана-за да има работа за пожарникарите ли?Но... "един ден тарикатите започват да носят вода на баламите"...Скоро ще станат световно известни игричките на кликата "Комарджи Кобурготски,Сомунист Живков и с-ие"- червени,сини,жълти и прочие престъпници, клат.икуристи ,елитни некадърници и пед.ераси- през гугъла: "Цацаров тича спешно при Борисов, звънят на US-посланика"

2

шматка

преди 6 години

Аз в пЕщера живея бе оу

1

шматка

преди 6 години

Как при пожар при който се отделят тонове въгледвуокис сажди пепел и прах въздуха остава в нормите!!!!Като си карам ГоУфа замърсявам атмосферата чак до Космоса

fallback