Снимка: Булфото, архив
fallback

Нарушители продължават масово да паркират неправомерно по Самоводската чаршия във Велико Търново, съобщиха от общинската администрация.

За да се прекрати незаконната практика, в началото на туристическата улица са поставени 55 декоративни саксии с цветя, по инициатива на община Велико Търново и Общинската туристическа агенция "Царевгад Търнов".

Въпреки забраната за паркиране и обособените места за кратък престой на доставчиците, нарушителите разместват саксиите и паркират автомобилите си, което налага пренареждане на цветните лехи по няколко пъти на ден, уточниха от администрацията.

От общината предупреждават, че паркирането в началото на Самоводската чаршия представлява нарушение на Закона за движение по пътищата, контролът в района ще бъде засилен, а автомобилите принудително ще бъдат премествани.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

19

Соф. Батка турист

преди 6 години

Аз пък като ходя из провинцията, си паркирам където си искам - кеф ми пред патриаршията на Царевец, Кеф ми на входа на Морската градина, Кеф ми на пясъка до чадъра на Слънчев бряг. Това да правиш туризъм пеша е за бедни и безработни.

18

Дърт Крейзър

преди 6 години

Не се обиждайте, но пак проявявате дребните страсти на дребни душици.Търново от край до край пеша е половин час. С такси от край до край са 5-6лв, всички автобуси минават през центъра. Отивате и паркирате край мола, на Практикера , или на някой лидъл, и от там се спускате за 15-20 минути до центъра и готово.В центъра на повечето големи градове НЯМАШ синя зона, защото единствено живущите могат да паркират.

17

Анонимен

преди 6 години

не разбрах едно, има забрана, има саксии , но има паркирани коли?вместо да пренареждат саксиите минават хората със скобите и таксуват престоя по цена на паркинги и гаражи. На 10-тият път дори най тъпият ще се усети, че нещо престоят му там от 1 час става на по 4 докато ги чака да махнат скобата, пък ако изтърве работното време отиде за утре. :)

fallback