Снимка: архив Булфото
fallback

Камиончета, конуси, флагчета и други предупредителни знаци от фирмите, поддържащи пътищата в България, често стават причина за катастрофи.

В някои от случаите ремонтите граничат с безхаберието, а сблъсъците са дори фатални.

Преди два дни жена загина, след като се удари в камион по поддръжката на "Хемус". Камионът се намирал в една от лентите за движение. Пътуващото с 60-годишната жена дете бе ранено и настанено в болница.

Oще по темата

При друг случай служители по подръжката почиствали пътя, но единственото обозначение е буквално до самия камион, който е спрял в аварийната лента.

Обяснението – прави се "уборка" в движение и нямало как да се сложат конуси.

В случая липсвала и мигаща стрелка. Върху знака пък имало поставено оранжево флагче, което навярно трябва да засили видимостта. Работниците пресичали на прибежки платното.

"Какво да се притесняваме. То като има да става беля, тя става", лаконично коментира пред bTV шофьорът на камиона.

От пътната агенция обясниха, че подвижните работи се извършват през деня и се сигнализират чрез монтирани лампи с мигаща светлина върху автомобила.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

23

байсандо

преди 6 години

--Какво да се притесняваме. То като има да става беля, тя става--няяяяяяямам думи, ......ми що да се притесняваш, един човек се е убил заради твойта идиотщина, какво пък. Това изречение казва всичко - за системата ни, за мисленето ни.....за държавата ни.

22

МНЕНИЕ

преди 6 години

Само да добавя че червения флаг беше закачен на прът отрязан от Клон от Дърво ???

21

МНЕНИЕ

преди 6 години

Преди 1 месец пътувах до Варна на Почивка . По Магистрала Хемус на отиване и на връщане намалих рязко от 100 до 60 - в лявата част на магистралата имаше някакви човеци с червен флаг които си бяха седнали на мантинелата между пътя , Братя вярвайте ми - Уплаших че Роми кътрят мантинелата за скрап и ще ми избият семейството .

fallback