Снимка: Олег Попов, Dnes.bg
fallback

Протестите в Асеновград няма да стихнат, докато не бъдат наложени бързи присъди на виновниците за побоя над младите спортисти, обяви Йордан Тодоров от Инициативния комитет на протестиращите в града.

Той допълни, че зад намеренията им стои и друго неудовлетворено искане, а именно - проблемът с нерегистрираните роми, които не просто не биват изселвани, а и проявяват готовност да си узаконят къщите.

Oще по темата

"От тези 11 роми, които са задържани - двама са освободени. Настояваме за бързи присъди, а не случаят да се отлага. На първата кръгла маса се обсъждаше, че ромите без регистрация в Асеновград ще бъдат извеждани от града по местата, от които са дошли. Има къщи на края на ромската махала, в които има по 160-170 души, регистрирани в едно жилище. Обяснява ни се, че това е заварено положение, но не може толкова много хора, живеещи в наемна къща, да взимат енергийни и социални помощи. Това е неприемливо", обясни Тодоров пред "Фокус".

Той отбеляза, че обещанията за осигуряване на полицейско присъствие в Асеновград, дадени от вицепремиера Валери Симеонов, са изпълнени на 100%.

"Протестната вълна не е насочена към малцинствата, а към тези, които пребивават незаконно в града и нарушават обществения ред", категоричен бе той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

7

чарли

преди 6 години

Блажени са вярващите.

6

Цацо ди цуци Цаци

преди 6 години

Наивници...

5

Анонимен

преди 6 години

Няма да ги осъдят защото ги защитават антибългарски сороски организации " БХК, америка за бг" а " америка за бг" финансира съдебната система. Знаеме, че който плаща той поръчва музиката.

fallback