Снимка: Булфото, архив
fallback

Няма зони за къпане с отклонения от микробиологичните показатели за чревни ентерококи и ешерихия коли във Варненска облст. Това показват данните от мониторинга на Регионална здравна инспекция -Варна.

Oще по темата

"Черноморското крайбрежие в региона е разделено на 23 зони за къпане, като за всяка зона има един пункт за мониторинг. Те се изследват по показателите "ешерихия коли" и "чревни ентерококи", съгласно утвърдени методики, посочени в наредбата Министерството на здравеопазването и Министерството на околната среда и водите за управление качеството на водите за къпане. При регулярния мониторинг резултатите от всички зони за къпане отговарят на изискванията за води за къпане", каза Дочка Михайлова, директор на РЗИ-Варна, цитирана от "Фокус".

През летния сезон от всяка зона проби за микробиологичен анализ се взимат два пъти месечно.

В три зони - "Панорама – к.к. Златни пясъци, Офицерския плаж и Южния плаж във Варна проби се вземат три пъти месечно.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

12

Анонимен

преди 6 години

Не, благодаря!

11

анонимен

преди 6 години

стига сте лъгъли долни ***,ШОКАРОВИЯ КАНАЛ ПОСТОЯНО НОСИ МЪРЪСОТИИ,ГАДОВИ ТЪКИВА.

10

Анонимен

преди 6 години

Повярвахме Ви!!! Но вярваме и на очите си като се върнем от Лай ,,,то море и започнем лечението. Ешерихия коли като основно и алергиите като десерт. Повече хора има в аптеките отколкото на плажа. 90% търсят лек за тези гадории. Чисти било??? Кой го каза? Или внушението лекува. Смях на развален испански.

fallback