Снимка: архив Булфото
fallback

Захлаждане, дъжд и бури се очакват в следващите дни. След това обаче отново се задават турбо жеги, прогнозира климатологът Георги Рачев.

Той обясни, че още днес след обяд времето ще започне да се разваля. Захлаждането ще е по-значително в Северна и в Западна България. В района на София в четвъртък температурите ще паднат до около 20, 21 градуса.

Днес на морето няма да усетят прохлада, дори напротив. Там ще е топло с температури около и над 30 градуса. Едва към края на седмицата и там могат да усетят прохлада, прогнозира Рачев.

Той предупреди, че в Северна и Западна България днес ще се развива мощна купеста облачност, ще има бури и гръмотевици, възможно е да паднат и градушки.

"Но събота и неделя отново турбо жега", обяви Рачев пред bTV.

Той обясни, че сега се намираме в така наречените топли тропични нощи. След дни пък предстоят астрономическите горещници 27, 28, 29 и 30 юли.

Климатологът прогнозира, че от уикенда започва време с температури до 30 градуса. То ще продължи поне до 6 август. "Ще е дори малко скучно, все едно сме закачили слънцето", обобщи Рачев.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

13

Анонимен

преди 6 години

Климатологът прогнозира, че от уикенда започва време с температури до 30 градуса.това с турбожегите журналето май го е гледало по некоя друга ТВ?

12

5

преди 6 години

Синоптика е сръбски агент - турбо е сръбска дума за мощна чалга.

11

аз

преди 6 години

Другия път пак гласувайте за ГЕРБ!

fallback