Снимка: архив, Булфото
fallback

Почистване на замърсяването на плажа в Синеморец разпоредиха от Регионалната инспекция по опазване на околната среда и водите в Бургас.

При направена проверка заедно със служители на Община Царево е установено, че на плажната ивица има петна от мазут.

От "Морска администрация"-Бургас съобщиха, че вероятната причина е старо замърсяване извън териториални води на България, които силният вятър и бурното море е изхвърлило на брега в последните няколко дни.

На концесионера на плажа е дадено предписание за незабавно почистване на плажната ивица, което ще продължи до пълното отстраняване на замърсяването.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

13

Frisbi

преди 6 години

Bg medii sa mafia.

12

Анонимен

преди 6 години

Това вероятно не е мазут, а слъдж (sludge) от някой кораб и дори е по-лошо.За такова нещо по света се налагат многомилионни глоби и даже затвор.Още повече съгласно Марпол конвенцията Черно море е една от специалните зони и е забранено изхвърлянето на води със съдържание повече от 15мг/л нефтопродукти, както и ред други ограничения и забрани.

11

до Men

преди 6 години

My man, прав си, само, че гърците имат 100 пъти по-дълга плажна ивица ;) А вместо скъпи пречиствателни станции, всичко се извозва с медарки към вътешността и водата им е кристална! :)

fallback