Снимка: архив, Reuters
fallback

МВР ще разваля петъчния купон в кръчмите в малките населени места, които работят до малките часове на нощта, извън определеното за това време.

Главният секретар на МВР Младен Маринов вече е издал заповед да започнат проверки във всички питейни и увеселителни заведения по малките градове и села.

Oще по темата

Акцент в акцията на полицейските служители ще е спазването на режима на работа в съответствие с разпоредбите на местните общини, пише "Монитор". Особено внимание ще се обръща на съблюдаването на инструкциите за продължителност на работа през петъчните и съботно-неделни дни.

Тогава ставали и най-големите запои, които често приключвали със сбивания. При такова спречкване загина и 18-годишният Алекс Ангелов от Бяла, който беше нападнат от група роми на прибиране от дискотека. Момчето беше ударено с бутилка от бира, а след десетдневна кома почина в болницата, за което прокуратурата ще поиска възможно най-тежкото наказание за извършителя на тежкото престъпление.

Много от заведенията по селата не спазвали работното си време и затваряли врати едва на сутринта, след като си тръгне и последният пиян клиент.

Освен че създавали предпоставки за инциденти, собствениците нарушавали и обществения ред с това, че позволявали на почерпените си клиенти да си пускат силна музика и да крещят в малките часове.

Редовни проверки ще има и от Пътна полиция, тъй като именно по селата се засичат най-много пияни шофьори, които се качват на колите си директно след почерпката в кръчмата.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

18

Анонимен

преди 6 години

До Анонимен 18:Да ти кажа, ако са чалготеки, нямам нищо против.

17

Анонимен

преди 6 години

Супер, а кога да се забавляваме ? Кога да се съберем 40-50 човек и да празнуваме заедно. Да, знам, че има много простаци, които не го разбират, но с моито хора, просто не можем защото през деня, ако не учим, то работим. И какво ? Имаме една вечер, в която искаме да се забавляваме и защото някакви ***, са извършели престъпления, не трябва да се събираме, така ли ? Нямаме огромни имения, че да си правим партита, та затова ползваме кръчми, клубове и ресторанти. *** и пародията на държава ...

16

БРАВО

преди 6 години

Мисля че Полицията няма да направи такива проверки .Въпреки Огромния човешки ресурс от 60 000 човека и 4,1 милиарда Бюджет (на Първо Място в Света ) . Ако не съм прав би трябвало в Новините да четем вместо *група роми убиха дете* , *Полицията задържа група роми и предотврати убийство на дете*.Трябва да има РЕФОРМА която граничи с Закриване на тази Паравоенна Организация , и НОВ МОДЕЛ на Полицията .

fallback