Снимка: Булфото
fallback

Производители на дини се оплакват от ниски изкупни цени в Любимец. Търсенето на прословутите дини от импровизираната борса в града e спаднало рязко напоследък.

От една седмица прекупвачи дават за плодовия зеленчук под 10 стотинки за килограм, пише "Булфото".

Всяка сутрин десетки автомобили, каруци, ремаркета, бусове и камиончета на производители се нареждат от двете страни на улицата до гарата. Там чакат да дойдат търговци, но според техните думи идват само прекупвачи, които дават стоката им после пет пъти по-скъпо.



Производителите обвиняват за срива вноса от Румъния, Гърция и Македония.

Според тях цената не трябва да пада под 20 стотинки, за да са на печалба. Настояват държавата да се намеси.

Освен цената на дините, паднала е и тази на доматите и пъпешите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

27

Анонимен

преди 6 години

Тоя ще транспортира 20 тона за 300 лева. Ти като товарач ще се навиеш ли да натовариш и разтовариш 20 тона за 100 лева, защото и шофьора иска, и бензин, масло, гуми, филтри... Та за камиона да речем 200. Аз за 100 кинта мога да гледам как някой товари и разтоварва 20 тона дини. А колко са удобни за носене, не ми се мисли. Някой път не знаете какво говорите.

26

Анонимен

преди 6 години

И на прекупвачите не им е лесно. Ако знаете колко фира дава динята... За 2 - 3 дена могат да загубят страшно много тегло от изпарение. Отделно някоя пъкната, натъртена... Който си мисли, че е лесно да си прекупвач, да пробва.

25

шщд

преди 6 години

Гадно е това с прекупвачеството и държавата не може или не иска да се справи с това,но крайно време е производителите да се научат да се кооперират, както е в нормалните държави.

fallback