Снимка: архив, Bulphoto
fallback

Пет години след терористичния атентат на летище "Сарафово", при който бе взривен автобус и загинаха израелски туристи, все още не може да започне делото по случая.

България разбира, че тя не може да произведе истината. При тези обстоятелства България не трябва да посочва виновници. Делото не трябва и не може да се започне, защото в България няма веществени доказателства и не може да се произведе реално съдебно производство.

Oще по темата

Това обяви пред Bulgaria ON AIR експертът по сигурност Николай Марков, според когото изявленията на президент, прокурор, премиер и вътрешен министър след случая са се разминавали.

"Случаят е много опасен за националната ни сигурност. Българската прокуратура опита да защити националната сигурност на България, защото обявяването на "Хизбула" за извършител създаде много тежки предпоставки в международен план, тъй като се появихме на бойното поле в Сирия", обясни той.

Николай Марков добави, че хората, които са посочени за извършители на атентата, са били във военното крило на Хамас, а "Хизбула" никога не е извършвала нападения над граждански обекти.

"Можем да направим извода, че нашите власти се опитват да покрият България като страна, която трябва да дефинира военен конфликт на базата на терористичен акт", отбеляза той и на свой ред зададе въпроса:

Дали пък този акт не е криминален и не е вследствие на някаква конкуренция в определена дейност?

Николай Марков завърши с думите, че синхронизацията между службите у нас не е на ниво, за да твърдим, че сигурността по време на европредседателството ни е гарантирана.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

4

Анонимен

преди 6 години

До АнонименЗащото истината е че Хизбула е разкрила агент на Мосад внедрен в техните редици , който е признал че те /Мосад / са извършили атентата , за да злепоставят арабите На нас не ни стиска да го признаем

3

Анонимен

преди 6 години

Всички показани атентати, които се случиха в Англия, Франция и Германия намериха своята развръзка. Бяха установени, издирени и заловени отговорните лица за атентатите, др. част от тях бяха физически елиминирани, а ни тук какво правим? НИЩО! Това е страната ни хора, безсилна във всяко едно направление.

2

Ууууу

преди 6 години

Колко безпомощни следствие и прокуратура. С две думи- безпомощна държава.

fallback