Снимка: архив, Булфото

Военни се включиха в гасенето на пожара, който обхвана райони над благоевградското село Стара Кресна.

Огнена стихия се разгоря вчера около 13.00 часа и цял ден огнеборците се опитваха да я потушат. Заради напредването на нощта обаче гасенето на пожара беше преустановено снощи около 22.00 часа.

Огънят се е разраснал в десния фронт на река Ощавска, която стихията снощи успя да прехвърли и така пожарът е обхванал вече 800 декара предимно иглолистна и част широколистна гора.

Още по темата

Тази сутрин акцията по гасенето беше подновена в 5.00 часа, съобщи БНР. 150 служители на горските стопанства, 50 на „Пожарна безопасност и защита на населението“ и 50 военни се включиха в потушаването на огъня.

Там, където е възможно да стигнат високопроходимите специализирани автомобили, се работи с тях, а в останалите райони се гаси на ръка, като се правят полоси за ограничаването на пожара.

Според директора на Югозападното държавно предприятие, който към момента води и оперативния щаб, няма да се наложи използването на летателна техника. Той се надява огънят да бъде овладян до обяд.

Заради това, че пожарът продължава вече втори ден, има и леко задимяване в дефилето, където минава и най-натоварената пътна отсечка – Е-79. Шофьорите да карат с повишено внимание.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase