Снимка: Flickr
fallback

За пореден инцидент с буйстващи роми сигнализира читател на Dnes.bg в изпратено писмо до редакцията. Случаят е от преди няколко дни и се е разиграл в град Пещера.

От местна фирма е изпратен автобус, който е трябвало да превози близки и опечалени хора от ромската махала до гробищния парк в града, където е имало погребение на техен близък. Автобусът пристига в ромската махала в Пещера и на него се качват около 70 души.

При потеглянето на превозното средство возещите се вътре започват да претендират защо автобусът, който им е изпратен, е без климатик. Възниква спор, в който част от присъстващите карат шофьора да отвори всички врати и така да се пътува към гробищния парк.

Водачът обаче резонно им отказва с мотива, че при толкова пълен автобус, отварянето на врати е опасно и може да се случи инцидент. Според нашия читател при този отказ от страна на шофьора ромите спират автобуса, 10 човека от тях хващат водача и започват да го бият.

След появата на полицията нападателите се разбягват, а след като полицията се опитва да ги арестува в ромския квартал, органите на реда биват посрещнати с резачки и колове.

"Има подадена жалба за инцидента, като пострадалият е освидетелстван с медицинско свидетелство за нанесени средни и тежки телесни повреди. От полицията отказват да продължат работа по случая и до момента няма нито един задържан за зверския побой над автобусния шофьор. Също така случаят е умело прикрит и потулен от институциите в града. Смятаме, че на случилото се трябва да бъде дадена гласност и извършителите да понесат своето наказание", завършва писмото, изпратено до медиите. 

От полицията в Пазарджик коментираха случая, като признаха за напрежението. Според тях обаче побой над шофьора не е имало.

Говорителят на ОД на МВР в Пазарджик Мирослав Стоянов уточни пред Радио Фокус, че полицейски екип от Районното управление в Пещера се е отзовал на сигнал за конфликт между шофьор на автобус и роми, които е трябвало да бъдат превозени за погребение.

Стоянов обясни, че подаденият сигнал е за напрежение и спречкване в самия автобус. "Сигналът е подаден на телефон 112, а случаят е от преди повече от месец", коментира Стоянов. По думите му, когато полицаите са пристигнали на място, автобусът вече е бил тръгнал за гробището.

"Не сме получили допълнителни сигнали за нарушаване на обществения ред, за нанесен побой на шофьора или други подобни. Нямаме и депозирана жалба от страна на шофьора на автобуса", коментира още той.

Според полицията в Пазарджик не отговарят на истината разпространените твърдения, че шофьорът е жертва на побой, а случаят е нарочно прикрит. "Ние сме реагирали, оттам нататък всичко е в ръцете на водача на автобуса. Той има право да подаде жалба, но такава при нас няма депозирана", уточни Стоянов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

44

Анонимен

преди 6 години

полицаите в цялата страна са инструктирани - когато имат сигнал за ситуация с ......ни или да не реагират, или да се правят,че нищо не се случва,или да омаловажават ситуацията

43

.

преди 6 години

Перата е наркопласьор

42

ЧОЧООЛУ

преди 6 години

Тия ц и като имат резачки полицаите нямат ли оръжие. Докога ще им се качват на главите !

fallback