Снимка: архив, Reuters
fallback

Масово недоволство се заформи сред дупничани заради шумните ромски сватби. Заради множеството сигнали вчера беше проведена среща с лидерите на ромската Гиздова махала.

През уикенда, сватба на ромска фамилия е продължила до след полунощ, като на три пъти полиция е предупреждавала празнуващите и накрая се е наложило да прибегне до задържането на някои от сватбарите. Това провокира кмета на Община Дупница инж.Методи Чимев да поиска спешна среща на Полиция, Община, медиатори с ромските лидери в района, за да се прекрати тази практика.

"Зачестиха драстично жалбите от района за нарушаване Наредбата за обществения ред и сигурност. Чашата на търпението бе този уикенд. Лидерите на Гиздова махала подадоха имената на постоянно създаващите проблеми в района и те ще бъдат извикани в полицията, за да им се съставят протоколи. При последващи нарушения, техниката за озвучаване ще им бъде конфискувана, както и ще бъдат приложени всички законови мерки за нарушителите. Самите представители на Гиздова махала сами призоваха, да се вземат мерки срещу малолетните в квартала, които шофират и постоянно създават предпоставки за ПТП-та. Имената им вече са предоставени на полицията и също ще бъдат предприети мерки срещу тях. Започват беседи от страна на лидерите и медиаторите с ромското население в квартала за промяна начина на честване на семейни тържества, така, че да не се пречи на живущите в района, а и да бъдат спазвани Наредбите. В крайна сметка пред Законd всички сме равни", обясни зам.- кметът на Дупница Крум Милев.

"Нетърпимо е с тези сватби. Имат по три-четири в седмица. Не можем да се наспим, а повечето сме на работа. Не сме пенсионери, трябва да се съобразяват и с живущите в района хора", категорични са дупничани, цитирани от Монитор.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

27

Кольо

преди 6 години

При какъвто и да е терор ,особено при етнически системен тормоз се използват специализирани отряди като този за борба с тероризма. Отишли полицаите един път и после викат отряда защото тези не разбират от нищо. Не кмета и зам .кмета да им хортуват. От толкоз приказки се стигна " Техните лидери ??? и техния съд" да ги оправя . Къде живеят тези и въобще има ли държава и някакви задължения за тях или са само комитети ,всевъзможни парични наливания от тези които ги ползват за гласуване. И кражби

26

Анонимен

преди 6 години

А в Лом кметицата кога ще се размърда? Същата работа, цяла седмица сватби и яки децибели до сутринта.

25

Анонимен

преди 6 години

Жената весел,децата и той!😊

fallback