Снимка: Булфото

Общ преглед
Бургаският окръжен съд гледа мярка за неотклонение на Филип Хендерсън Робъртсън, обвиняем за блудство с деца в курорта Слънчев бряг. Британецът, който бе задържан в курорта и обвинен в блудство с 12-годишно момиченце от Швеция, е съден пет пъти в родината си отново за сексуално посегателство и за хулиганство, съобщи "24 часа".
Още по темата
Прокуратурата поиска постоянен арест за Робъртсън, като изтъкна преките и косвени доказателства, които го уличават, както и опасността той да се укрие, ако бъде пуснат на сводоба.

Служебният защитник на обвиняемия пледира за парична гаранция, уточнявайки, че Робъртсън разполага с около 10 000 лв. в шотландска банкова сметка.

57-годишният мъж е роден в Шотландия, живее в Абърдийн.

Идва на почивка в Слънчев бряг за трети път, като това лято пристигнал с приятелката си на 15 юни.

Камери в хотел в курорта обаче запечатали блудствените му действия. Той влязъл с 12-годишно момиченце в един от асансьорите и започнал да я опипва. Уплашено, детето веднага се оплакало на родителите си, а те сигнализирали туроператора, с който пристигнали в България.

Педофилът оглеждал дечица покрай басейните на хотели в курорта и след като те тръгвали към стаите си, влизал с тях в асансьора. Оставайки насаме с беззащитните деца, той започвал да ги опипва и целува, разкриха запознати.

Той е заподозрян за още едно блудство с 10-годишно момиче от Дания, извършено преди около седмица от последния случай.
 
След кратко издирване педофилът е бил задържан в друг хотел в Слънчев бряг, където се преместил сам.

От съда днес Филип поиска само "по-добро решение". Той не сподели нищо повече.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


Още новини

Коментари Напиши коментар