Снимка: Булфото

Кметовете на община Кирково и на селата Глухар и Звезделина в община Кърджали са глобени с по 2000 лева за непочистени речни корита и прилежащите им земи, съобщи РИОСВ – Хасково.

Експертите от екоинспекцията са извършили през месец юни общо 162 проверки на 156 обекта. Дадени са 47 предписания за отстраняване на констатирани нарушения. Съставени са 3 акта, наложени са 3 санкции и са издадени 5 наказателни постановления на стойност 7 400 лв., сочи отчетът за периода.

На млекопреработвателно предприятие в Меричлери, на пивоварен завод в Хасково и на завод за каучукови и пластмасови изделия за автомобили в Кърджали са съставени актове и наложени санкции за изпускане на отпадъчни води над допустимите норми и индивидуални ограничения.

Постановени са наказания на транспортна фирма от село Стремци, община Кърджали, за нерегламентирано третиране на отпадъци, както и на маслопреработвателно предприятие в Кърджали за осъществяване на дейност без приети по установения ред пречиствателни съоръжения.

Издадени са две заповеди за спиране на производството и пускането на пазара на гасена вар и варов разтвор в два цеха в Харманли заради неизвършена регистрация на химическо вещество съгласно регламента.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase