Двама мъже на средна възраст са с опасност за живота след верижните катастрофи на АМ "Тракия" край Ихтиман. По-късно от УМБАЛСМ "Пирогов" съобщиха, че в лечебното заведение е настанена и жена с опасност за живота

Органите на реда започнаха да възстановяват движението поетапно. Въпреки това обаче задръстването на магистралата е огромно, предаде репортерът на Bulgaria ON AIR Петьо Атанасов. Образувалата се опашка е над 10 км.

От АПИ пренасочват движението в платното за София при пътния възел за Ихтиман. Целта е да се облекчи движението в посока София, след тежкото пътно-транспортно произшествие.

Още по темата

По неофициална информация гъстата мъгла и дим от близкото сметище са затруднили видимостта и са причинили инцидентите.

Както Dnes.bg писа верижните катастрофи станаха рано тази сутрин в района на Ихтиман между 6:20 и 6:40 часа. Сблъсъците са били и двете платна на магистралата, над 40 автомобилиа са пострадали.

Една от катастрофите е станала между лек автомобил и ТИР. Колата се е врязала под тежкотоварния автомобил с македонска регистрация.

Един от шофьорите е обяснил, че не е имал видимост. Според него точно затова автомобила се е врязал под ТИР-а, а зад тях се блъска още един.

Броят на ранените расте, показват справките н аболниците, в които са транспортирани пострадалите. По-рано бе съобщено за 15 ранени, но броят им вече е над 20. Двама от тях са с реална опасност за живота.

"Те са със шийни травми и парализа и има реална опасност за живота им", съобщи изпълнителният директор на УМБАЛ "Св. Анна" д-р Славчо Близнаков.

В "Пирогов" са приети четирима от пострадалите. Сред тях е 16-годишна майка с 2-годишното й дете, които са с черепно-мозъчна травма. Там е и 80-годишна жена, която е в противошокова зала. Приет е и четвърти пациент с травми на горен и долен крайник.

14 души са приети пък в Окръжна болница "Света Анна". Сред тях има две деца - на 8 и 12 години с лицево-челюсти травми. 13-годишно е с комоцио, а 15-годишно дете с фрактура на ляво бедро.

Още 8 души са настанени в други столични болници. В спешното отделение в ИСУЛ са приети четирима души с единични и множествени травми. 36-годишен мъж със счупена подбедрица и 29-годишна жена с шийна травма са потърсили помощ в "Софиямед". Двама души с фрактури са приети и в "Аджибадем Сити Клиник МБАЛ Токуда".

По неофициална информация гъстата мъгла и дим от близкото сметище са затруднили видимостта и са причинили инцидента. Катастрофите са се случили рано тази сутрин между 6:20 и 6:40 часа.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase