Снимка: архив, Булфото
fallback

Основните проблеми при дивото къмпингуване са замърсяването и фактът, че не се плащат такси, които по-късно да поемат разходите за почистване. Проблемът не е съсредоточен толкова върху самото къмпингуване, колкото върху липсата на регламенти и общи устройствени планове по българското Черноморие.

Това заяви в студиото на "България сутрин" министърът на околната среда и водите Нено Димов по повод отвореното писмо на Национална асоциация "Българско Черноморие", с което поискаха пълни проверки на т.нар. диво къмпингуващи.

От неправителствената организация изпратиха исканията си до министъра на туризма Николина Ангелкова и министъра на околната среда и водите Нено Димов с настояване да започнат масови проверки на замърсяването от дивото къмпингуване по българското крайбрежие.

"Няколко десетки тона отпадъци са били извозени след неорганизирано диво къмпингуване в края на летния сезон през 2016 година по данни на кмета на Царево. Необходимо е да се създатат подробни устройствени планове. От една страна общината се стреми да задоволи исканията на всички засегнати страни, но от друга планът за управление на Странджа също е блокиран", посочи Нено Димов пред Bulgaria ON AIR.

EС вече осъди България заради мръсния въздух. Измерванията показаха, че българите в цялата страна дишат въздух, който е вреден за здравето, а това има и значителни икономически последици.

"Имаме устойчива тенденция към намаляване на замърсяването в страната. Изискванията на ЕС обаче са твърде високи, затова и цели 16 държави бяха осъдени от съда в Люксембург заради превишаване както на годишните, така и дневните допустими норми за концентрации на фини прахови частици", обясни министърът на околната среда и водите Нено Димов.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

27

we

преди 6 години

Щом къмпингуването е диво, следователно къмпингуващите са диваци! А защо не забраните отоплението на дърва и въглища, то замърсява повече!

26

КонспирациЙ

преди 6 години

Педерастите не могат да се размножават по естествен начин, но въпреки това се увеличават. За пример - Нено Димов...

25

Някой

преди 6 години

Страхотни глупости! Брътвежи на бандитските лобита и мутрогенски лакеи. Замърсяването било проблем! Ами поставете контейнери и няма да има замърсяване. Културните хора, дори и да няма контейнери си събираме *** в торбички, и като минем покрай контейнер си ги изхвърляме. А за таксите - Аз като съм си платил такса смет по местоживеене - платил съм си. Като съм на къмпинг няма как да изхвърлям смет в "Белите брези". Така че аз съм си платил - те да се оправят и да си разпределят таксата ми.

fallback