Снимка: архив Reuters
fallback

Учениците използват нова опасна дрога под формата на капки за очи, съобщава БНР. За това алармират от Обществената комисия за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни в Добрич.

При предозиране употребата на капките може да доведе до фатален край, а дори и при овладяване на състоянието не е ясно какви ще са трайните последици върху психиката при децата, съобщи секретарят на комисията за борба с противообществените прояви в Добрич Наталия Франгова.

Капките се продават свободно в аптеките.

Капките се поставям в носа, а не в очите. След това раздразват лигавицата и водят до упояване и състояния, подобни на тези при използването на наркотични вещества.

До момента не са регистрирани смъртни случаи, но специалистите смятат, че това е само заради навременно потърсената медицинска помощ.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

23

Bravo

преди 6 години

Bravo be.koito ne znael kvi kapki da si vzeme,ot tuka ve4e razbra....

22

narkos

преди 6 години

До prost medikмноо си ***, капките се не безисвестни, казват цикложил и от години са на пазара. праат те на кашкавал и мноо зарибяват. реално са опасни. в софето бая народ се беше зарибил, като "бяха на м'ода" :D

21

Вие луди ли сте?

преди 6 години

Обвиняващите децата сте... хайде да не ви обиждам... Какви ще станат децата зависи от реалността, в която израстват, от обществото около тях, от родителите, от училище, от приятелите им, от улицата ако щете. А каква е реалността, какво е обществото и каква е улицата,зависи от възрастните. Колкото по-големи нарк'омани, колкото по-големи банд'ити, колкото по-големи отр'епки са децата, толкова повече са се ***'ли възрастните. Децата са огледалото за постиженията на възрастните. Харесвате ли се???

fallback