Снимка: архив Булфото
fallback

Забраната за ТИР-ове влиза в съда, след като превозвачите отказаха да спазят бъдещата наредба, която Регионалното министерство готви за ограничението за влизане на тежкотоварни превозни средства през уикенда в определени часове.

Една седмица, след като стана ясно, че ТИР-ове ще могат да се движат свободно, без забраните от 16 до 20 часа в почивните дни, забраната се въведе отново.

Красимир Лалов от Националното сдружение на българските превозвачи каза пред Bulgaria ON AIR, че е "настъпил черен пиар", с който обвиняват превозвачите, че са убийци на пътя.

"Ние ще действаме законосъобразно. Ще обжалваме заповедта като незаконосъобразна!", съобщи Лалов и допълни, че превозвачите искат както те уважават законите на страната, така някой да уважава и техните интереси.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

24

Бесен

преди 6 години

Многа искате и като я приемат забраната тия хора ще спят по пътя а не при семействата си щото видиш ли 2 дни не може да се кара. Влиза в 16.30 в петък на Видин и стой там. Що щото някой само се чуди кви *** закони да измисли. Софиянци като не могат да карат да ползват автобуси. Заради един град няма са пранят закони. За великден колко хора не можаха да се приберат при техните щото видиш ли интензивен трафик от голямото село към малките .

23

Анонимен

преди 6 години

Шеф съм на транспортна фирма и съм натоварил нещо си за износ,контрагента си чака пратката в определено време и ден!!Забавям му я и започва да звъни!Отговарям му,че в България има забрана през уикенда да се движат товарни автомобили,ама човекът това не го касае!Отивам със закъснение с камиона,плащам си неустойката като поп за забавянето за лична сметка и...никога повече никой не наема българска транспортна фирма за да избегне проблем!Други поемат товарите!!Ние вече сме неблагонадеждни!

22

Коловози

преди 6 години

От Горни Богров до София все още си стоят коловозите... Дали пък не са от леките коли...

fallback