Снимка: архив Булфото
fallback

Камион навлезе в прелез въпреки спуснатите бариери и предизвика катастрофа с трима ранени.

Инцидентът е  станал в 13.55 часа на прелез в между Моруница – Борово. Тежкотоварният автомобил преминал през бариерата при редовно задействано автоматично прелезно устройство  и се сблъскал със специализирана машина за ремонт на НКЖИ.

Пострадали са 3-ма служители на НКЖИ, пътували в нея. Двама от тях са с леки наранявания, третият е настанен за наблюдение в лечебно заведение, съобщи пресцентърът на НКЖИ. 

Екипи на разследващите органи и НКЖИ са на мястото на инцидента.

Нарушен е графикът на движение на влаковете по 4-та жп линия Русе – Подкова в участъка Горна Оряховица – Русе.

Ръководството на ДП "Национална компания "Железопътна инфраструктура" призовава водачите на пътни превозни средства да спазват правилата за движение по пътищата. Всяко неспазване на Закона за движение по пътищата и преминаване при спуснати бариери или звукова и светлинна сигнализации, показващи приближаването на влак към прелеза, е риск за живота на водачите на превозните средства и техните спътници.

Инциденти от този род нарушават графика за движение на влаковете, отнемат от личното време на пътниците, ползващи железопътен транспорт, и предизвикват значителни икономически загуби за НКЖИ и железопътните оператори.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

9

Анонимен

преди 6 години

Ама човекът откадя на къдя ша спира на разни светкащи светлинки , и разни бариери ша му спускат !Влакът оти не спира ,не види ли ,че идвам!

8

Анонимен

преди 6 години

ВИНАГИ ЗАЛАГАМ НА ВЛАКА КОГАТО ПРЕМИНАВА ПРЕЗ КОЛА , АВТОБУС И ПОВЕЧЕТО КАМИОНИ!!!МОЖЕ БИ БЕТОНОБЪРКАЧКА БИ СПРЯЛА ВЛАКА НО НЕ СЕ ЗНАЕ :DИЗВОДА Е: НЕ СИ МЕРЕТЕ СИЛИТЕ С ВЛАКА, ЧЕ НЕ ЗНАЕТЕ ТОЧНО НА КАКЪВ ЩЕ ПОПАДНЕТЕ ЩОТО ИМА И ДОСТА СОЛИДНИ ВЛАКОВЕ И САМОСВАЛ ТУКУ ПРЕМАЖЕ КАТ БАЛХА :D

7

анонимен

преди 6 години

И точно със служители на "Железопътна инфраструктура "ли трябва да се случи?Не,че изобщо трябва да се случват такива неща,но с тях звучи показателно.

fallback